11AFT

  • Inokulanty

Najwcześniejszy mieszaniec na rynku
 

Cechy:

  • - Odmiana wczesna
  • - Wysoki potencjał plonowania
  • - Wyższa zawartość kwasu oleinowego
  • - Bardzo wysoka odporność na znane rasy mączniaka rzekomego

Inokulanty do kiszonek z lucerny

Cechy:

- poprawia strawność włókna,

- pozwala uzyskać więcej energii z kiszonek, co obniża koszty suplementacji,

- usprawnia proces fermentacji

- 11AFT zawiera oryginalny szczep bakterii Lactobacillus buchneri, który:

- wytwarza określone enzymy, wspomagając strawność włókna,

- redukuje straty w kiszonce i przedłuża jej stabilność tlenową podczas skarmiania. 

.

11AFT zawiera także unikalny szczep bakterii Lactobacillus plantarum, opracowany specjalnie dla lucerny, który:

  • stymuluje fermentację poprzez produkcję kwasu mlekowego, redukując pH, pomagając zachować wartościowe składniki odżywcze (cukier i białko),
  • redukuje ryzyko degradacji białka,
  • pomaga obniżyć koszty suplementacji białkowej.

Dostępny jako produkt rozpuszczalny w wodzie, w opakowaniach dostosowanych do użycia w aplikatorach Appli-Pro® firmy Corteva Agriscience lub wymieszane w innych zbiornikach dozujących.

Optymalne zakresy wilgotności kiszonek z lucerny traktowanych 11AFT marki Pioneer®

11AFT zawiera także unikalny szczep bakterii Lactobacillus plantarum, opracowany specjalnie dla lucerny, który:

  • stymuluje fermentację poprzez produkcję kwasu mlekowego, redukując pH, pomagając zachować wartościowe składniki odżywcze (cukier i białko),
  • redukuje ryzyko degradacji białka,
  • pomaga obniżyć koszty suplementacji białkowej.

Dostępny jako produkt rozpuszczalny w wodzie, w opakowaniach dostosowanych do użycia w aplikatorach Appli-Pro® firmy Corteva Agriscience lub wymieszane w innych zbiornikach dozujących.

Optymalne zakresy wilgotności kiszonek z lucerny traktowanych 11AFT marki Pioneer®

 

Korzyści ze stosowania inokulantów

Korzyści ze stosowania produktu 11AFT marki Pioneer®:

1. Ciagła produkcja enzymów
Podczas zakiszania bakterie szczepu L. buchnneri zawarte w 11AFT produkują nieustannie enzymy zdolne do łamania wiązań chemicznych między ligniną a włóknami celulozowymi.

2. Większa stabilność tlenowa
Dzieki jedynemu w swoim rodzaju działaniu bakterii zawartych w 11AFT, polisacharydy obecne w ściance komórki stają się bardziej dostepne dla bakterii obecnych w żwaczu. Zjawisko to powoduje znaczny wzrost degradowalności włokna NDF oraz wzrost strawności suchej masy.

Doświadczenia na zwierzętach pokazują, że 11AFT efektywnie poprawia strawność włókna NDF.